Aanbod


De dagen en uren waarop de lessen doorgaan zijn terug te vinden in het Lessenrooster.


Voor mensen met en beperking

G-Gym

Recreatieve groepen

Knuffelgym

Dit is speciaal voor ouders/oma's/opa's/broer/zus... die samen met hun kind vanaf ongeveer 1jaar tot 2.5jaar willen gymmen. De kinderen leren allerlei vaardigheden en de volwassenen krijgen de nodige beweging. Het is dus kortom samen genieten van samen te bewegen!

 

Peuters van ongeveer 1 tot 2,5jaar met een oudere van minstens 14jaar

Kleuterturnen

Op een speelse manier maken de kleuters kennis met de verschillende turntoestellen en leren ze rollen, springen, evenwicht bewaren… Het is een uitgelezen manier om de motoriek van de kleuters te ontwikkelen. 

 • Kleuters 1ste kleuterklas  (2,5 jaar en zindelijk zijn!)
 • Kleuters 2de kleuterklas 
 • Kleuters 3de kleuterklas

Recreatief turnen 

De groepen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. Ze leren allerlei basisvaardigheden op de verschillende toestellen zoals mat, balk, rek, plint, ringen, barren, brug. Ze springen tevens ook basissprongen op de verschillende trampolines. 

 • Jongens
  • 6/8 Jarigen 
  • 9/12 Jarigen
 • Meisjes
  • 6 jarigen
  • 7 jarigen
  • 8 jarigen
  • 9 jarigen
  • 10/11 jarigen
 • Jongens en meisjes
  • 12/13 jarigen
  • 14-18 jarigen

16+ers en volwassenen

Na een half uurtje opwarming waarbij onze algemene conditie getraind wordt (uithouding, soepelheid en kracht), oefenen we op de turntoestellen. Sprong, barren, mat, trampolines, balk,… het komt allemaal aan bod. We turnen in een zeer ontspannen sfeer, elk naar zijn mogelijkheden.

Trampoline

Voor iedereen vanaf 6jaar. Hoewel het om een recreatieve groep gaat, worden de gymnasten toch opgedeeld in niveaugroepen. Ze trainen niet enkel op de maxi-trampoline, maar vooral ook op de mini en dubbele mini.

De trampoline is onderverdeel in 2 groepen

 • 6-10 jarigen
 • +10 jarigen

Acrogym

Acrogym is een groepssport waarbij 2,3 of 4 partners piramides maken of vluchtelementen doen. Deze acrobatische elementen worden gecombineerd met dans en oefeningen op de lange mat. Evenwicht, kracht, lenigheid en vooral samenwerking zijn hierbij zeer belangrijk. Aangezien bij acrogym zowel grotere, sterke onderpartners als lichte bovenpartners nodig zijn, is iedereen vanaf 6 jaar welkom.


Recreatieve airtumbling

Tijdens de lessen recreatieve airtumbling springen we verschillende reeksen op de airtumbling. We nemen niet deel aan wedstrijden, dus er wordt geen technische perfectie geëist. Op een leuke manier leren we oefeningen op de mat die we daarna omzetten naar een reeks op de airtumbling. De groep staat open voor iedereen vanaf 9 jaar.


Fitgym

Start to gym voor volwassenen! In een ontspannen sfeer werken we aan onze fitheid, conditie en soepel houden van alle spieren samen met krachttraining.

 

Vanaf 18jaar


Wedstrijdgroepen

Gymsterretjes

Deze precompetitie groep richt zich op jongens en meisjes van 5 tot 8 jaar die, op uitnodiging van de trainers, graag hun talenten al wat verder willen ontplooien. Zij trainen op alle toestellen als voorbereiding om later door te stromen naar oriëntatiegroep. Vn de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les.

Inhoudelijk bestaan deze lessen uit basisoefeningen op alle toestellen, gecombineerd met de conditie die nodig is om deze te kunnen uitvoeren. We richten ons hierbij vooral op de perfectie van de uitvoering. Op het einde van het sportjaar geven de trainers advies over de groep waarin de gymnast het beste thuishoort: gymsterretjes, oriëntatiegroep of een recreatieve groep.

 

Er zijn drie opties om in deze groep terecht te komen:

 • Je kreeg vorig sportjaar reeds een brief met de vraag of je wilde aansluiten in deze groep. Uiteraard is dit verzoek nog steeds van toepassing. 
 • Je hebt interesse in deze groep en je komt eens proberen gedurende twee proeflessen. De trainers van deze groep zullen na deze lessen met jou en je ouders bespreken of je in deze groep mag blijven turnen. 
 • In de loop van het sportjaar blijven trainers ook uitkijken naar talentvolle gymnasten. Mogelijks krijg je doorheen het jaar advies van de trainers om naar deze groep over te schakelen. 

Twijfel je of je in deze groep thuis hoort? Aarzel dan niet om tijdens de lessen één van de trainers aan te spreken of een mailtje te sturen naar de club.

 

Oriëntatiegroep

Deze competitie groep richt zich op jongens en meisjes van 6 tot 10 jaar die, op uitnodiging van de trainers, graag hun talenten al wat verder willen ontplooien. Zij trainen op alle toestellen als voorbereiding om later door te stromen naar Tumbling (voor jongens en meisjes) of AGD (enkel voor meisjes). Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les.

Inhoudelijk bestaan deze lessen uit het verderbouwen op de basisoefeningen op alle toestellen, gecombineerd met de conditie die nodig is om deze te kunnen uitvoeren. We richten ons hierbij vooral op de perfectie van de uitvoering.

Op het einde van het sportjaar geven de trainers advies over de groep waarin de gymnast het beste thuishoort: oriëntatiegroep, AGD, Tumbling of een recreatieve groep.

 

Om kennis te maken met de wedstrijden doen we 1x per jaar mee aan een recrea-wedstrijd. Alle deelnemers worden verwacht hieraan deel te nemen.

 

Twijfel je of je in deze groep thuis hoort? Aarzel dan niet om tijdens de lessen één van de trainers aan te spreken of een mailtje te sturen naar de club.

 

Tumbling

De gymnasten leren reeksen oefeningen springen op de tumblingbaan. De nadruk ligt hierbij op het technisch juist uitvoeren van de oefeningen.


De tumblinggroep is een wedstrijdgroep. Ze heeft als doel deel te nemen aan competities. Voor de beloften zijn dit recrea wedstrijden. De gevorderden doen mee aan wedstrijden op C of B-niveau. 

Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les en dat ze deelnemen aan de wedstrijden (max 4/jaar). Wie niet naar de les kan komen, verwittigt de trainster.


De groep staat open voor jongens en meisjes en is opgesplitst in 2 niveaugroepen

Pas na een niveautest kan je aansluiten bij deze groep.


Artistieke Gymnastiek Dames (gevorderd toestelturnen)

De meisjes leren de oefeningen op de verschillende wedstrijdtoestellen technisch correct uit te voeren.

 

De groep AGD is een wedstrijdgroep waaraan je na selectie mag deelnemen. Ze heeft als doel deel te nemen aan competities op recrea- en C-niveau. Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn en dat ze deelnemen aan de wedstrijden (max 3/jaar) .


De dagen en uren waarop de lessen doorgaan zijn terug te vinden in het Lessenrooster.