Aanbod (2023-2024)


 • De dagen en uren waarop de lessen doorgaan zijn terug te vinden in het Lessenrooster.
 • Heb je interesse in een groep maar ben je nog niet zeker, in september heeft iedereen recht op 2 proeflessen zolang de groep niet volzet is.

 


Voor mensen met Een beperking

G-Gym

G-Gym is een manier om toestelturnen toegankelijker te maken voor kinderen met een mentale en fysieke beperking. We starten de les met een gezamenlijke opwarming en werken nadien volgens ieders kunnen een parcours af waar wekelijks verschillende vaardigheden geoefend worden.  

Heb je interesse? Ben je niet zeker of je in aanmerking komt voor deze groep? Stuur dan een e-mail naar euro.ggym.tervuren@gmail.com of kom vanaf september eens een kijkje nemen tijdens onze lessen.  

Voor kinderen en jongeren van 6 tot 18jaar met een mentale en licht fysieke beperking.  

 

 

Recreatieve groepen

Knuffelgym

Knuffelgym is speciaal voor kinderen vanaf 1 tot 2,5 jaar oud die samen met ouder, opa of oma of… willen gymmen. De kinderen leren allerlei vaardigheden. Samen genieten van samen te bewegen, dat is waar het hier om gaat.

Het gaat hier om het kind en één begeleider.

 

Peuters van ongeveer 1 tot 2,5jaar met een begeleider van minstens 16jaar. LET OP: MAXIMAAL en MINIMAAL 1 BEGELEIDER  per kind

Kleuterturnen

Hier worden de lessen met parcours aangeboden voor 1u. 
We werken met 3 kleutergroepen. De jongste kleuters KO – K1, dan een groep K2 en tenslotte K3.
De groep uitsluitend voor K3 zal geleidelijk aan van uitsluitend parcourvorm meer en meer gaan aansluiten op het toestelturnen aangeboden vanaf 6jaar.

 
Op een speelse manier maken de kleuters kennis met de verschillende turntoestellen en leren ze rollen, springen, evenwicht bewaren… Het is een uitgelezen manier om de motoriek van de kleuters te ontwikkelen. 

 • Kleuters Instappers en 1ste kleuterklas  (2,5 jaar en zindelijk zijn!)
 • Kleuters 2de kleuterklas
 • Kleuters 3de kleuterklas

Recreatief turnen 

De groepen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. Ze leren allerlei basisvaardigheden op de verschillende toestellen zoals mat, balk, rek, plint, ringen, barren, brug. Ze springen tevens ook basissprongen op de verschillende trampolines. 

 • Jongens
  • 9/11 jarigen
 • Meisjes
  • 6 jarigen 
  • 7 jarigen
  • 8 jarigen
  • 9 jarigen
  • 10 jarigen
  • 11 jarigen

 • Jongens en meisjes
  • 12-14 jarigen
  • 15-18 jarigen

18+ers en volwassenen

Toestelturnen Volwassenen
Na een half uurtje opwarming waarbij onze algemene conditie getraind wordt (uithouding, soepelheid en kracht), oefenen we op de turntoestellen. Sprong, barren, mat, trampolines, balk,… het komt allemaal aan bod. We turnen in een zeer ontspannen sfeer, elk naar zijn mogelijkheden. 

 

 

Trampoline

Voor iedereen vanaf 6 jaar. Hoewel het om een recreatieve groep gaat, worden de gymnasten toch opgedeeld in niveaugroepen. Ze trainen niet enkel op de maxi-trampoline, maar vooral ook op de mini en dubbele mini.

De trampolinegroep is onderverdeeld in 2 groepen

 • 6-10 jarigen
 • +10 jarigen

Recreatieve airtumbling

Tijdens de lessen recreatieve airtumbling springen we verschillende reeksen op de airtumbling. We nemen niet deel aan wedstrijden, dus er wordt geen technische perfectie geëist. Op een leuke manier leren we oefeningen op de mat die we daarna omzetten naar een reeks op de airtumbling.

 

De groep is gesplitst in 3 leeftijdscategorieën:

 • 6/8 jarigen 
 • 9/11 jarigen
 • +12 jaar 

Wedstrijdgroepen

1. Precompetitie

 

Gymsterretjes

Deze precompetitie groep staat open voor alle kinderen van 6 tot 8 jaar die graag hun talenten al wat verder willen ontplooien. Zij trainen op alle toestellen als voorbereiding om later door te stromen naar een basiswedstrijdgroep. Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les.

Inhoudelijk bestaan deze lessen uit handenstandscholing en basisoefeningen op alle toestellen, gecombineerd met de conditie die nodig is om deze te kunnen uitvoeren. We richten ons hierbij vooral op de perfectie van de uitvoering.

Op het einde van het sportjaar geven de trainers advies over de groep waarin de gymnast het beste thuishoort: gymsterretjes, toestelturnen beloften, tumbling beloften of een recreatieve groep.

 

Er zijn 2 opties om in deze groep terecht te komen:

 • Je hebt interesse in deze groep omdat je graag veel turnt.
 • Op uitnodiging: In de loop van het sportjaar hebben de trainers uitgekeken naar talentvolle gymnasten. Je krijgt het advies om naar deze groep over te schakelen. 

Twijfel je of je in deze groep thuishoort? Aarzel dan niet om tijdens de lessen één van de trainers aan te spreken.

 

2. Competitie ToestelTurnen

 

Pre-TTM

Deze basiscompetitiegroep toestelturnen meisjes richt zich op meisjes van 7 tot 10 jaar.

Zij trainen op alle toestellen als voorbereiding om later door te stromen naar TTm = wedstrijdgroep toestelturnen meisjes.

 

Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les.

Inhoudelijk bestaan deze lessen uit het verder bouwen op de basisoefeningen op alle toestellen, gecombineerd met de conditie die nodig is om deze te kunnen uitvoeren. We richten ons hierbij vooral op de perfectie van de uitvoering.

 

Op het einde van het sportjaar geven de trainers advies over de groep waarin de gymnast het beste thuishoort: toestelturnen beloften, TTm, of een recreatieve groep. Het advies gebeurt op basis van niveautesten.

In samenspraak met de trainers kan je ook nog overschakelen naar de tumbling beloften.

 

Om kennis te maken met de wedstrijden doen we 1x per jaar mee aan een recrea-wedstrijd. Alle deelnemers worden verwacht hieraan deel te nemen.

 

Aan deze groep kan je pas deelnemen na een niveautest.

 

 

Twijfel je of je in deze groep thuishoort? Aarzel dan niet om tijdens de lessen één van de trainers aan te spreken.

 

ToestelTurnen Meisjes (TTM)

De meisjes leren de oefeningen op de verschillende wedstrijdtoestellen technisch correct uit te voeren.

De groep TTm is een wedstrijdgroep waaraan je na selectie mag deelnemen. Ze heeft als doel deel te nemen aan competities op recrea- en C-niveau. Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les en dat ze deelnemen aan de wedstrijden (max 3/jaar).

 

3. Competitie Tumbling

 

Beloften

Deze basiscompetitiegroep tumbling richt zich op jongens en meisjes van 7 tot 10 jaar. De gymnasten leren de basisoefeningen springen op de airtumbling en de tumblingbaan met als doel door te stromen naar de semi-gevorderden. Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les.

Inhoudelijk bestaan deze lessen uit het verder bouwen op de basisoefeningen gecombineerd met de conditie die nodig is om deze te kunnen uitvoeren. De nadruk ligt hierbij op het technisch juist uitvoeren van de oefeningen zoals rondat, flik en overslag.Om kennis te maken met de wedstrijden doen we 1x per jaar mee aan een recrea-wedstrijd. Alle deelnemers worden verwacht hieraan deel te nemen

Op het einde van het sportjaar geven de trainers advies over de groep waarin de gymnast het beste thuishoort: tumbling beloften, semi-gevorderden of een recreatieve groep. Het advies gebeurt op basis van niveautesten.

Pas na een niveautest kan je aansluiten bij deze groep.

 

Twijfel je of je in deze groep thuishoort? Aarzel dan niet om tijdens de lessen één van de trainers aan te spreken.

 

Semi-gevorderden

De gymnasten leren reeksen oefeningen springen op de tumblingbaan, gaande van rondat flik, flik reeks en flik salto alsook salto voorwaarts. De nadruk ligt hierbij op het technisch juist uitvoeren van de oefeningen.

De tumblinggroep semi-gevorderden is een wedstrijdgroep. Ze heeft als doel deel te nemen aan recrea wedstrijden. Alle deelnemers worden verwacht hieraan deel te nemen. (max 3/jaar).

De groep staat open voor jongens en meisjes.

Pas na een niveautest kan je aansluiten bij deze groep.

12 trainingen op verplaatsing (+- 1x per maand, Data nog vast te leggen)

 

Gevorderden

De gymnasten springen moeilijkere reeksen op de tumblingbaan. Nieuwe elementen als temp, temp reeks en schroef worden aangeleerd.

De tumblinggroep gevorderden is een wedstrijdgroep. De gevorderden doen mee aan wedstrijden op C- of B-niveau. Alle deelnemers worden verwacht hieraan deel te nemen. (max 5/jaar).

De groep staat open voor jongens en meisjes.

Pas na een niveautest kan je aansluiten bij deze groep.

12 trainingen op verplaatsing (+- 1x per maand, Data nog vast te leggen)

 


De dagen en uren waarop de lessen doorgaan zijn terug te vinden in het Lessenrooster.