Aanbod (2022-2023)


 • De dagen en uren waarop de lessen doorgaan zijn terug te vinden in het Lessenrooster.
 • Heb je interesse in een groep maar ben je nog niet zeker, in september heeft iedereen recht op 2 proeflessen zolang de groep niet volzet is.

 


Voor mensen met Een beperking

G-Gym

G-Gym is een manier om toestelturnen toegankelijker te maken voor kinderen met een mentale en fysieke beperking. We starten de les met een gezamenlijke opwarming en werken nadien volgens ieders kunnen een parcours af waar wekelijks verschillende vaardigheden geoefend worden.  

Heb je interesse? Ben je niet zeker of je in aanmerking komt voor deze groep? Stuur dan een e-mail naar euro.ggym.tervuren@gmail.com of kom vanaf september eens een kijkje nemen tijdens onze lessen.  

Voor kinderen en jongeren van 6 tot 18jaar met een mentale en licht fysieke beperking  

 

Recreatieve groepen

Knuffelgym

Knuffelgym is speciaal voor kinderen vanaf 1 tot 2,5 jaar oud die samen met ouder, opa of oma of… willen gymmen. De kinderen leren allerlei vaardigheden. Samen genieten van samen te bewegen, dat is waar het hier om gaat.

Het gaat hier om het kind en één begeleider.

 

Peuters van ongeveer 1 tot 2,5jaar met een begeleider van minstens 16jaar. LET OP: MAXIMAAL en MINIMAAL 1 BEGELEIDER  per kind

Kleuterturnen

Hier worden de lessen met parcours aangeboden voor 1u. 
We werken met 3 kleutergroepen. De jongste kleuters KO – K1, dan een groep K2 en tenslotte K3.
De groep uitsluitend voor K3 zal geleidelijk aan van uitsluitend parcourvorm meer en meer gaan aansluiten op het toestelturnen aangeboden vanaf 6jaar.

 
Op een speelse manier maken de kleuters kennis met de verschillende turntoestellen en leren ze rollen, springen, evenwicht bewaren… Het is een uitgelezen manier om de motoriek van de kleuters te ontwikkelen. 

 • Kleuters Instappers en 1ste kleuterklas  (2,5 jaar en zindelijk zijn!)
 • Kleuters 2de kleuterklas
 • Kleuters 3de kleuterklas

Recreatief turnen 

De groepen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. Ze leren allerlei basisvaardigheden op de verschillende toestellen zoals mat, balk, rek, plint, ringen, barren, brug. Ze springen tevens ook basissprongen op de verschillende trampolines. 

 • Jongens
  • 6/8 jarigen 
  • 9/11 jarigen
 • Meisjes
  • 6 jarigen 
  • 7 jarigen
  • 8 jarigen
  • 9 jarigen
  • 10 jarigen
  • 11 jarigen

 • Jongens en meisjes
  • 12-14 jarigen
  • 15-18 jarigen

18+ers en volwassenen

Toestelturnen Volwassenen
Na een half uurtje opwarming waarbij onze algemene conditie getraind wordt (uithouding, soepelheid en kracht), oefenen we op de turntoestellen. Sprong, barren, mat, trampolines, balk,… het komt allemaal aan bod. We turnen in een zeer ontspannen sfeer, elk naar zijn mogelijkheden. 

 

Tumbling Volwassenen
Er is ook de mogelijkheid om volwassen tumbling te doen. Hierbij wordt er geturnd op de tumblingbaan. LET OP: dit is niet hetzelfde als airtumbling. Bij volwassen tumbling wordt er op de tumblingbaan gesprongen, bij airtumbling is dit op de airtumbling.

 

Combinatie Toestelturnen + Tumbling
Het is ook mogelijk om beiden te combineren.

Trampoline

Voor iedereen vanaf 6jaar. Hoewel het om een recreatieve groep gaat, worden de gymnasten toch opgedeeld in niveaugroepen. Ze trainen niet enkel op de maxi-trampoline, maar vooral ook op de mini en dubbele mini.

De trampolinegroep is onderverdeeld in 2 groepen

 • 6-10 jarigen
 • +10 jarigen

Recreatieve airtumbling

Tijdens de lessen recreatieve airtumbling springen we verschillende reeksen op de airtumbling. We nemen niet deel aan wedstrijden, dus er wordt geen technische perfectie geëist. Op een leuke manier leren we oefeningen op de mat die we daarna omzetten naar een reeks op de airtumbling.

 

De groep is gesplitst in 3 leeftijdscategorieën:

 • 6/8 jarigen 
 • 9/11 jarigen
 • +12 jaar

 

LET OP: dit is niet hetzelfde als volwassen tumbling. Bij volwassen tumbling wordt er op de tumblingbaan gesprongen, bij airtumbling is dit op de airtumbling.

 

 


Wedstrijdgroepen

Gymsterretjes

Deze precompetitie groep richt zich op jongens en meisjes van 5 tot 8 jaar die, op uitnodiging van de trainers, graag hun talenten al wat verder willen ontplooien. Zij trainen op alle toestellen als voorbereiding om later door te stromen naar de oriëntatiegroep. Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les.

Inhoudelijk bestaan deze lessen uit basisoefeningen op alle toestellen, gecombineerd met de conditie die nodig is om deze te kunnen uitvoeren. We richten ons hierbij vooral op de perfectie van de uitvoering. Op het einde van het sportjaar geven de trainers advies over de groep waarin de gymnast het beste thuishoort: gymsterretjes, oriëntatiegroep of een recreatieve groep.

 

Er zijn vier opties om in deze groep terecht te komen:

 • Je krijgt een uitnodiging om aan te sluiten in deze groep.
 • Je wilt graag naar deze groep en je doet mee aan de testen in juni om te zien of je thuis hoort in deze groep.
 • Je hebt interesse in deze groep en je komt eens proberen gedurende twee proeflessen. De trainers van deze groep zullen na deze lessen met jou en je ouders bespreken of je bij de gymsterretjes mag blijven turnen.
 • In de loop van het sportjaar blijven trainers ook uitkijken naar talentvolle gymnasten. Mogelijk krijg je doorheen het jaar advies van de trainers om naar deze groep over te schakelen.

 

Twijfel je of je in deze groep thuis hoort? Aarzel dan niet om tijdens de lessen één van de trainers aan te spreken of een mailtje te sturen naar de club.

 

Oriëntatiegroep

Deze competitie groep richt zich op jongens en meisjes van 6 tot 10 jaar die, op uitnodiging van de trainers, graag hun talenten al wat verder willen ontplooien. Zij trainen op alle toestellen als voorbereiding om later door te stromen naar Tumbling (voor jongens en meisjes) of TTm (enkel voor meisjes). Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les.

Inhoudelijk bestaan deze lessen uit het verder bouwen op de basisoefeningen op alle toestellen, gecombineerd met de conditie die nodig is om deze te kunnen uitvoeren. We richten ons hierbij vooral op de perfectie van de uitvoering.

Op het einde van het sportjaar geven de trainers advies over de groep waarin de gymnast het beste thuishoort: oriëntatiegroep, TTm,  Tumbling of een recreatieve groep.

 

Om kennis te maken met de wedstrijden doen we 1x per jaar mee aan een recrea-wedstrijd. Alle deelnemers worden verwacht hieraan deel te nemen.

 

Twijfel je of je in deze groep thuis hoort? Aarzel dan niet om tijdens de lessen één van de trainers aan te spreken of een mailtje te sturen naar de club.

 

Tumbling

De gymnasten leren reeksen oefeningen springen op de tumblingbaan. De nadruk ligt hierbij op het technisch juist uitvoeren van de oefeningen.

 

De tumblinggroep is een wedstrijdgroep. Ze heeft als doel deel te nemen aan competities. Voor de beloften en  semi-gevorderden zijn dit recrea wedstrijden. De gevorderden doen mee aan wedstrijden op C of B-niveau. 

Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn in de les en dat ze deelnemen aan de wedstrijden (max 4/jaar). Wie niet naar de les kan komen, verwittigt de trainster.

 

De groep staat open voor jongens en meisjes en is opgesplitst in 3 niveaugroepen. Pas na een niveautest kan je aansluiten bij deze groep. Voor de tumbling beloften is er een leeftijdsgrens van 13jaar.

 

Toestelturnen meisjes of TTm (Vroegere AGD)

De meisjes leren de oefeningen op de verschillende wedstrijdtoestellen technisch correct uit te voeren.

 

De groep TTm is een wedstrijdgroep waaraan je na selectie mag deelnemen. Ze heeft als doel deel te nemen aan competities op recrea- en C-niveau. Van de gymnasten wordt verwacht dat zij telkens aanwezig zijn en dat ze deelnemen aan de wedstrijden (max 3/jaar) .

 


De dagen en uren waarop de lessen doorgaan zijn terug te vinden in het Lessenrooster.